Een prachtig groen gazon

Een mooi en strak groen gazon. Een goede grasmaaier en een verticuteermachine zijn hiervoor onontbeerlijk. Want het maaien van het gras komt in het groeiseizoen wekelijks terug. Maar wat is nog meer belangrijk dan een goede grasmaaier?

Verticuteren met een verticuteermachine

Door het gazon te verticuteren in het voorjaar tijdens het groeiseizoen, zorgt u ervoor dat de bovenlaag los gemaakt wordt en lucht krijgt. U kunt zelf eenvoudig verticuteren met een verticuteermachine. U stimuleert hierdoor het uitstoelen van het gras. Soms is het zelfs nodig om wel twee keer per groeiseizoen te verticuteren met een Gardena verticuteermachine. Met een Gardena verticuteermachine is het verticuteren snel gebeurt.Een Gardena verticuteermachine is erg licht in gebruik.

Verwijderen van het mos

Probeer om te voorkomen dat er mos in uw gazon komt. Mocht dit toch het geval zijn, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met ijzersulfaat. Eerst ijzersulfaat strooien, na ongeveer een dag of vijf ziet u dat het mos in het gazon verkleurt en dood gaat. Na enkele dagen kunt u dit met een hark van het gazon halen. 

Bemesten

Een mooi groen gazon heeft freguent mest nodig. U kunt kiezen voor een natuurmestkorrel of voor kunstmest. Bemest uw gazon begin april en in juni. Mest zorgt voor de groei en de mooie groene kleur van het gazon.

 Maai het gazon wekelijks met een geschikte grasmaaier

Soms is het nodig om het gazon twee keer per week te maaien. Wat voor grasmaaiers komen in aanmerking voor uw gazon. Er zijn vele soorten grasmaaiers. Welke grasmaaiers voldoet aan de eisen voor het gazon in je tuin?. Kies voor een Gardena grasmaaier. Deze Gardena grasmaaier is handig in gebruik en gemakkelijk in onderhoud. Na het maaien borstelt u de Gardena grasmaaier schoon en zet deze in de schuur. 

Onkruid

Verwijder het onkruid handmatig of verwijder het met een mesje met wortel en al uit de grond. Ook kunt u kiezen voor bespuiting. Doe dit op een droge dag als er geen wind staat. Voer de bespuiting direct na een maaibeurt uit. Wacht met het maaien ongeveer zes dagen, zodat het spuitmiddel goed door het onkruid opgenomen kan worden.