Waarom kiezen voor glaswanden?

GlaswandenWanden van glas geven niet alleen een heldere uitstraling maar ze stralen bovendien ook nog eens luxe uit. Transparante systeemwanden zijn tegenwoordig heel erg in bij het ontwerpen en inrichten van kantoorgebouwen omdat ze hand in hand gaan met het ‘nieuwe werken’. Deze transparantie is een van de belangrijkste kenmerken van glaswanden maar glaswanden kunnen onderling nog wel wat van elkaar verschillen.

Elk type glazen systeemwand heeft zo zijn specifieke voor- en nadelen. Hieronder ontdekt u er alles over!

De glaswandproducten van DIPA

Enkel volglas glaswanden
De kantoorwanden van tegenwoordig vereisen steeds meer transparantie. Deze volledige transparantie wordt verkregen door de enkellaagse glasoplossing koud tegen elkaar te monteren.Deze glaswand is uitermate geschikt voor alle deurcombinaties zoals staal, hout en volledig glas.

Cassette glaswanden
De cassette glaswanden zijn perfect te combineren met systeemwanden vervaardigd uit staal en uit gipsvinyl. Typisch aan zo’n cassette glaswand is de zichtbare horizontale of verticale profilering. De wand bestaat ook uit een dubbele laag glas waardoor er in het element een spouw ontstaat en dat geeft zo’n cassette glaswand geluidswerende eigenschappen. De wand wordt uitgevoerd in een omega variant, ook wel de ‘O-voeg’ genaamd.

Ook deze glaswand is uitermate geschikt voor alle deurcombinaties zoals staal, hout en volledig glas.

Dubbel volglas glaswanden
De dubbel volglas glaswanden bestaan volledig uit glas. Hierdoor wordt een combinatie verkregen van maximale transparantie met de flexibiliteit van een systeemwand die men kan verplaatsen. De dubbel volglas glaswanden voldoen uiteraard aan alle eisen met betrekking tot stabiliteit, geluidsisolatie en flexibiliteit.

De dubbel volglas glaswanden sluiten naadloos aan op de reeds eerder vermelde glaswanden van DIPA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *